Gott Nytt År!


Gott Nytt!
                                                                 Konstnär:       
Amanda
                     
   

Mandis jag kunde inte motstå att publicera din bild som nyårs-hälsning.
Den är helt underbar, älskar den verkligen!


Kristian  *Borta*

Glassbåt!

Jag har precis fått veta att det finns 40 miljoner kängerur i Australien!
A men shit alltså, vem är det som har räknat alla dom?!? Och hur kan dom hålla reda på vilka dom har räknat? Dom står ju sällan stilla...!
Jag är grymt förvirrad!



Idag ringde chefen när han var ute med hunden, under sin julledighet... Han ville ringa och berätta hur duktig han tyckte jag var, och hur glad han var att jag börjat på firman! :-) Det var kul!
Så snart måste man väl börja jobba oxå, folk låter väl sig inte luras hur länge som helst... :-D


Jag kom precis på att jag hade glass i frysen - extrem glädje!!!

Kan man äta glassbåt utan att kladda ner sig, och utan att glassen lyfter från själva båten så man blir kladdig på näsan och överläppen. Kan man äta glassbåt utan att få bitar av sprucken choklad som smälter på tröjan, hallon o glass på fingrarna, som gör att fingertopparna fastnar lite grann på tangenterna när man skriver.... Nä...!  mmm....  Underbart!!!

Hälge


Kristian *Trött*

God fortsättning, men nu är det slut!

Jaha då var julen över, jo jag tycker nog att den är det efter två dagar julmat...
Annandagen (idag) så har ju morbror 50-årskalas, jädrar va vi ska röjja!!! Vi ska dit och parta på hans veranda, det kommer nog bli grymt bra tror jag. Brorsan har förberett mat idag, och ska dit på förmiddagen idag oxå... Så äta gott ska vi nog oxå få göra! :-)


Sen får vi börja se fram emot nyårsafton, undra vart man är då?!? 



Hälge


Kristian *Borde sova*
  

God Jul all bloggers!

Gud Jul mina kära läsare!

Julkort

Fröken Hemlig
Lina
Caroline
Amanda
Emma
PT
E Elisabeth
Christina Aguilera
Julia
Jossan
Tom
Jenny
Cez
June
Laina


Och även till alla er andra som inte gjort er tillkänna
med kommentarer...



Måste ha med Hälge oxå... :-D
Hälge





Kristian *Julmustar*


Back to basic!

Ja vad säger man...?!?

Det är riktigt dyrt att springa runt för att handla julklappar, alltså shit vad mycket grejjer det är som man behöver själv...! Jamen liksom hur har jag klarat mig utan en programmerbar, fjärrkontroll med digital display och bakgrundbelysning, med klocka, alarm, termometer och dimmer. Som kan styra upp till åtta lampor, i stället för min gamla som bara kunde styra fyra. Och hur skulle jag kunna vänta ända till julafton för att "kanske" få Christina Aguileras "Back To Basics"...

Så ni förstår ju att man måste prioritera ner julklapparna en bit på listan, när man i butikerna fortfarande tänker att det är ändå ett gäng dagar kvar till julafton. För att sedan hemkommen få sätta sig i soffan klockan halv tolv, och programmera sin nya fjärrkontroll... Med en känsla av att man fakriskt inte kommit mycket längre idag med julklapparna, än vad man gjort fram till igår.

Med en bankkredit som ligger farligt nära nollstrecket, och ett tröstlöst grubblande över vad man ska köpa för klappar till nära och kära. Kan jag ändå luta mig tillbaka i soffan med en Jameson, och röras till tårar av Christina Aguilera´s Hurt som rullar på repeat  i hörlurarna.


Hälge


Kristian *Aguilera... ... ...*
Ps. Jag fick ett jättefint paket idag! ;-)

SNÖÖÖ!

Jobbe...!?!

Om jag jobbar dygnet runt fram till jul, då borde jag hinna jobba av så att jag får en någorlunda normal arbetsrytm i mellandagarna...! Men då missar jag ju julhandeln i morgon föresten... ääh! Då skiter jag i jobbet!

 

Jaha! Timrå alltså... Ja lyckas vi ikväll så klättrar vi över strecket i alla fall, DIF brukar ju lira bättre mot bättre lag. Hoppas att inställningen finns bara, det har ju verkligen varit det stora problemet i år (lr ja, förra året oxå). Idag vill jag fan se lat-Linkan jobba lite oxå, han borde efterfölja Ölvestads intensitet och vilja. Shit då skulle det kunna bli riktigt bra...! Lite svårt att fatta varför man utnämner Linkan till matchens lirare i matcher som t.ex förra, visst han är riktigt bra men för att vända underläge så krävs det vilja och hårt jobb. Något som han verkar främmande för, han glider runt där med sina "fina" handleder och lägger ett par fina pass... Men det räcker inte om man ska nå hela vägen! 

Nä nu vill jag för fan se en bra match, där man visar att man vill lira slutspel! Annars skiter jag i säsongskort nästa år!!!


Jippiii och tjohoo! Föresten, det har ju börjat snöa idag... Åååh! Vad kul! :-D


Nä nu ska jag kolla ett par minuter på den här Manga-filmen, och vaska av mig lite sen för att gitta till Globen!

Hälge



Kristian *SNÖÖÖÖ!*

Tvåa!

Sluttabell grundserien... Tjohoo!!!


Lag

MVOF(+)(-)+/-P
SBD761050143613
G4S-Active74124131109
Löven FF7241252328
Vikingarna KK73134327167
Älgen HBC7313343047
Follsomfan HC72142545-205
Kräppladalen71242138-174
Tågia HÖ71152152-313



Julshoppingen idag gick åt hel'''e! Hitta inte ett skit, så nu känns julafton skrämmande nära!!!


Kristian *Knappt ens vaken*

Hälge

Ingen fara.

Jag kan meddela alla oroliga att Foppa mår bra, det var inte så märkvärdigt. Men läkaren ville inte att han skulle fortsätta, själv var han bara lite groggy men hade inga minnesluckor... Han krockade ordentligt med Ovechkin i slutet av första perioden, och drog på sig en mildare hjärnskakning.


Men sen så säger han oxå att hans nya skridsko känns riktigt bra, och han tror att dom helt klart är på väg åt rätt håll med hans fot. Nu kunde han åka och göra grejjer på isen med nya skon, som han inte kunde innan p.g.a hans fot. Och det gläder oss alla, eller hur?!? :-D

Nä nu hinner jag inte mer, ska lira snart!



Kristian *Vätskebalancerar*


Kan han inte bara få vara hel!

Jaha då fick man äntligen lägga sig i soffan, jag han följa slutet på Philly - Washington. Äntligen har Foppa fått en ordentlig skridsko, provade den första gången idag. Gick tydligen bra för han stog för assist på första målet, strax efter det åker han på en hjärnskakning... Asså shit! Jag börjar snart grina av medlidande, tycker riktigt synd om min stackars idol!

Nä nu tänker jag somna...

Hälge


Kristian *Fortfarande tandvärk*

Kul Jul! Men det löste sig...

Men jaaaa vad roligt!!! Fredag kväll, skulle ha åkt hem och lirat hockey-bockey för 2,5 timma sen. Men nä! Man sitter fast på Studentbacken för att hela kortläsarsystemet har rasat, och den ända IT-ansvarig som kommer åt databasen är SÅÅÅ hjälpsam... *Suck!

Nu har i alla fall hela persomalen slutat och gått hem, så man sitter i alla fall i lugn och ro...! :-P


Nu ringer IT... Måste sluta


Kristian *Sliter*


JAAAAA!!!! Nu funkar det!!! Åh jäklar vad skönt, ni fattar inte vilken glädje som just infunnit sig...!
Nu fick jag verkligen en tidig julafton, nu ska jag bara springa runt o kolla så att alla dörrar funkar och är stängda... Så bilden framför mig när jag ringer Kaj för att be honom hämta Wilma på dagis, för att jag blir tvungen att sitta här hela helgen...

Men nu kan jag med ett leende på läpparna äntligen få lämna Studentbacken, för att komma ut till bilen och få se vad p-böterna hamnat på. Och sedan få sätta sig i stillastående kö för att hämta min lilla hund...! :-)

Aj!

Nu har man inte kunnat blogga på tre dagar (eller nåt), och skallen har givetvis varit fullproppad med grejjer att skriva om. Nu kommer den äntligen igång igen, då är förstås skallen tom... :-/   Helt sjukt!
Tänkte ju att jag skulle sätta mig och jobba en stund oxå nu när jag kom hem, kände att jag hade en del att göra innan jag kunde varva ner. Men efter att ha stirrat på skärmen i typ en kvart utan att något hänt, då gav jag upp! Och nu har jag ju lyckats varva ner ändå, då kan jag ju lika gärna strunta i jobbet... :-)
Jag tror faktiskt att den här jäkla tandvärken suger musten ur en oxå, misstänker att det måste bli tandläkarn innan jul i alla fall. Shit! Räcker det inte med utgifter nu?!? Undra vad kidsen ska säga på julafton?

 - Jag är lessen alltså men det blir inga jullappar i år, ni förstår jag fick utnyttja dom sista slantarna på min bankkredit till tandläkarn...!

Aah! Hopplöst...!

Ja ja! En glad nyhet är i alla fall att jag var på ett möte idag med bl.a chefen för Bravida, som håller i entreprenaden för ett av objekten jag håller på med. Och dom var så grymt nöjda med mig, jag hade ställt upp mer än vad man väntat sig. Varit så hjälpsam och proffsig, och gjort ett kanonjobb.  (Åh! Vad roligt att få skryta lite! :-D)

He he! Är ju alltifd roligt att höra...! ;-) Tyvckte chefen oxå som nu väntar sig mer jobb därifrån, och höjde glaset vid middagsbordet... :-O


Idag var det ju tänkt att jag och Kaj skulle julhandla ju, eftersom jag bestämt att vara ute i god tid i år. Men det sprack ju när middan och titten på våra nya lokaler drog ut på tiden. Så vi får väl ta det nästa vecka i stället, det är ju långt kvar till jul... :-P


Nä! En whiskey på det här för att lindra tandvärken, så kanske man kan sjunka ner i soffan till nån skön gammal svensk film...

Hälge


Kristian *Molar i tanden*
Ps. Glöm inte lucka 14...!

Båt!

Var på en julbordskryssning med s/s Stockholm idag, det var trevligt.
Jag blev jättemätt!

Men nu är jag jättetrött...

Hälge


Kristian *Sömnig*

Ung, men jobbar på det.

Ja idag fick man känna sig så där ung igen alltså, inte för att det kändes uppiggande direkt. Var ju och skulle lägga ett golv åt en kärr... ehh... tant idag, Filip skulle med för att tapetsera hallen. Första man får höra när tanten öppnar dörren är.

" - Men gud vad unga ni är bägge två, har ni verkligen utbildning för det här?"

Förra gången jag fick känna mig lite ung var, när min läkare sa efter att ha förvånats en smula över mina röntgenplåtar.
" - Alltså hade du varit femtio år och kommit in med dom här problemen, så hade det inte varit nå konstigt. Men du är ju inte lastgammal direkt!"

Jaja, i alla fall...
Filip hade varit där en gång tidigare, så han hade redan fått höra frasen. Så jag var aningen förberädd, men vafan!! 31 bast, gymnasieutbildning och 13 års arbete. Vad mer begär hon, fullt allvarlig frågar hon om jag är mattläggare...

" - Nä jag är inte mattläggare, jag ska ju lägga parkett... Jag är snickare!" (Mattläggare...?!? tsss!)

Hon fattade nog piken, för hon utvecklade inte frågan mer. Utan vände sig mot Filip och sa.

" - Jaha, och du jobbar åt Kungsfiskaren." Och såg väldigt frågande ut, vilket oxå Filip gjorde eftersom att han aldrig nämt det för kärringen... (Förlåt nu kom det iaf, men i början var hon faktiskt en kärring)

Jag är så gamal (gamalmodig) att jag föredrar riktigt parkett före "klick", gillar inte att jobba med amatörgrejjer (alt. Martin Timell-grejjer). Nä klick-skit går bort...!

Men ska man verkligen behöva överbevisa att man är yrkesman?!? Jag är väl knappast där och jobbar en lördag för att jag tycker det är så jäkla roligt, jag har i så fall LITE annat och göra än att Martin Timella hos henne dagen före andra advent!

Dessutom skulle jag ju fira lill-Gustav klockan 15...

Jaja, tillslut mjuknade hon i alla fall och bjöd på julmust, lussebulle och pepparkaka. :-)



Ja lilla Gustav...  Jag hoppas att han blir glad åt spriten jag köpte, ja om arton år vill säga...! Jag skrev i Gustav´s gästbok att han måste hålla koll på pappa, så att inte han är där och tjuvöppnar.
Jag hade köpt en flaska Cognac som jag slagit in i dagens DN, och knytit ett brett rött band runt paketet med en rosett! Som en välkommen till världen-present, som inte får öppnas förän om arton år, eftersom grabben bara är fem månader.

Och Anna hade bakat en herrans massa grejjer som vanligt, och det var ju tur det eftersom jag varken ätit lunch eller middag idag... :-) Det var cheescake, suppa-smarrig tryffel, något jag inte kan namnet på, en chokladkaka med grädde, riktigt mumsiga muffins, andra kakor, pepparkakor med ädelost blandat med... ja vad det nu var. Så fick vi glögg oxå, mysigt mysigt...


Hälge


Nä nu är det väl bäst att publisera inlägget, så att man inte torskar det som man brukar göra...

Kristian *Känner mig ung*

Markbunden kortis.

Nähä! Han kom inte iväg, märkligt att man på 2000-talet fortfarande inte kan förutspå väder. Trots att man verkligen har försökt sedan urminnes tider, man kan ju typ flyga till månen (eller vänta nu...?!?)....!  
Jag hoppas verkligen att han får komma upp i morgon i stället.

Nu ska jag åka och jobba, det ska bli SÅÅÅ roligt...

Jag skulle möta upp Filip klockan 9 egentligen, jag skickade mess 9:30 och frågade om han hade åkt. Han svarade nästan en halvtimme senare "Shit, nej jag åker nu", undra om han sov?!? :-)

Hälge


Kristian *Jobbsugen*

Som en raket!

Åh vad jag är trött på den här j-la skit-pokern, ändå sitter man där vecka efter vecka... Skitspel! Missa en massa hockeymatcher gjorde jag ju oxå, aaaaah! bajs!!!

Nä nu har jag i alla fall kommit hem, sitter lite i väntan på Detroit-St Louis. Dessvärre måste jag bryta lite ifrån den matchen, måste ju se om Krister Fuglesang kommer upp i rymden klockan 3 eller inte. Dom räknade med att det var ungeför 60% chans att det skulle skjutas upp, pga. dåligt väder...!?! Men hallå?!? Hur f-n räknar man ut att det är 60% chans??? Är det inte antingen eller, alltså antingen blir det dåligt väder eller oxå blir det inte dåligt väder!

Raket

Märkligt det där hur man räknar chanserna till bra eller dåligt väder, vad är det egentligen som avgör att väger över åt det ena hållet? Alla vet väl hur bra metrologernas prognoser brukar vara...!?! :-/ Säger man att det är 60% chans till dåligt väder, och det visar sig bli bra väder. Då har man ju varit ute och cyklat, och gissat helt fel... En latte ska bestå av 50% kaffe och 50% mjölk, blir det 60% kaffe så smakar den för mycket kaffe. Blir det  60% mjö... ... Ja ni fattar...! Men det kan väl f-n inte bli dåligt väder blandat med 40% bra väder samtidigt.

Men det senaste jag hörde  på radion var värkligen så jäkla skönt...!

" - Från Florida meddelar man att det finns en 60%:ig risk att uppskjutningen blir framskjuten pga. dåligt väder, men allting tyder på att man kommer att genomföra uppskjutningen som planerat..."

Eeh! Men vänta nu lite, vad är det man menar här igentligen??? 60% att... ... ... allt tyder på... hmm...! Alltså hajja att det är värsta mattematikerna och högutbildade ingenjörer som håller på med dom här grejjerna, visst är det lite skrämmande!?!



Jaha så är det fortfarande det här med julklappar, det har man ju inte börjat med.
Trots att  jag tycker att alla säger att dom är ute i sista minuten varje år, så känns det som varenda jäkel redan är klar med sina julklappar...

Ska till Micke o Anna på välkomstfika för lilla Gustav som nyss kommit till världen, så det känns som att jag ska nöja mig med att koncentrera mig på en present till honom. Men där har jag i alla fall fått ett grymt tips från Laina, som jag tycker är riktigt cool. Så det ska jag kika på i morron...

Sen är det väl dags att tänka på julkorten oxå, tänkte faktiskt skicka nåt i år... Jag ska nog skriva en lista  till dom jag ska skicka kort till, eeh men den blir nog inte så lång. :-O
Hälge


Nä nu börjar matchen snart!

Kristian *Häcken full!*

Idol-julmys!

Ja då har jag till sist sett dom två sista avsnitten av Idol, låg hemma sjuk idag så det fanns lite tid över för en gång skull. Dom är ju jäkligt duktiga både Erik och Markus, nästintill oavgjort tycker jag... Men det var väl rätt att Markus vann till slut, han har ju varit så grymt bra varje vecka och verkligen berört många. Erik kom ju igång lite senare, men har oxå dominerat flera gånger. Jag tycker dessutom att Erik gjorde vinnarlåten mycket bättre än Markus, låten passade Erik mycket bättre oxå. Men Markus är en värdig vinnare.!
Grattis Markus!!!

Nu har jag i alla fall nästan julpyntat färdigt, jag har dessutom slängt två välfyllda sopsäckar och varit nere med returpapper...! :-)

Jag hann ju inte med något advensljus i söndags, så jag tände ett gäng doftljus från IKEA idag.
Oj oj oj! Vad julmysigt det blev vid min datorskärm...!
Mysfaktor

Sen var det någon som skrev om sin glöggfrukost! ;-) Vilket inspirerade mig till att leta fram en flaska glögg, som stog undangömd i prit-skåpet...
Glögg

Lite starkvinsglögg var nog precis vad halsen behövde, känner mig faktiskt mycket bättre. Dessvärre har snoret börjat och rinna, men det intresserar väl knappast någon!? :-P

Det är så vansinnigt skönt att klockan bara är halv tio, och jag har inget jag behöver göra. Nu ska jag  bara slappa i soffan till hockeyn, sen ska jag nog kolla på nån film, undra när jag gjorde det senast...!?! :-/

Hoppsan nu slog jag ut andra koppen glögg idag...! :-/


Nu ska jag fylla på koppen igen, och äta min lilla stjärna som jag fick bakom lucka fem idag.



Kristian  *Slappar*

Ps. Höll på att glömma Hälge!
Hälge


Hinner man med jul?!?

Alltså shit! Det måste göras något åt dom här dygnen...! Dom är ju på tok för korta!!!

Blev ingen bandy idag, var på Hovet i stället... Och tur var väl det, för vilken jäkla match! DIF körde över Mora med 6-0, riktigt kul att Daniel Larsson får hålla nollan oxå. Det var sån jädra kanonstämning inne på Hovet, trots att det bara var 4300 på plats. Den här gången var det Ulf Rönnmark som dömde...    Jäklar vad det doftar om alla ljus här inne! Ja... nä! Uffe Rönnmark... Det var en betydligt bättre nivå idag på domarn kan man säga, jag tyckte att han skötte sig bra. Men dom horribla domarinsatserna som klöst sår i ryggen på DIF dom senaste matcherna, satte ändå tydliga hatadomaren-spår på supportrarna. Det blev faktiskt lite patetiskt till slut, när folk skrek åt domaren så fort en DIF-spelare ramlade...

Men stor DIF-glädje idag, dom bytte nu plats med Mora i tabellen och klättrade över kvalstrecket... Riktigt skönt!



Sen kom man väl tillslut hem lagom till klockan tio, och då fortsätter "ruda-/<riss hardcore pynting". Ni ska ju inte tro att Rustas julpynt stoppade efter tavlan... Nej nej! Nu till gardinerna... Dom skulle ju strykas och sys upp, ja eller sys upp?!? Jag tillhör ju sorten som tycker att saker ska göras ordentlig, och skulle i vanliga fall propsa på att man syr upp gardinerna. Men! IKEA skickar med nån typ av plast band, som man lägger i fållen och stryker fast överlappet. Och jag måste säga att det funkade riktigt bra, dessutom slipper man sömmar... Så den kan jag varmt rekommendera.

OBS! Trådraken på IKEA´s gardiner är värkligen INGENTING man ska lita på, eeh! Första försöket trodde jag nämligen att man kunde det. Men eftersom att jag är utbildad snickare så kunde jag direkt när jag hängde upp ena gardinen, utesluta att det skulle vara parketten som lutade drygt tre centimeter. Eftersom att jag har fem terminer syslöjd från högstadiet i ryggen, så hade jag givetvis bara nålat upp tyget...! Låg raklång på magen och nålade upp gardinen i den längd jag ville ha, och gick in i verkstan för att stryka upp min fåll... Efter det så var det då dags för att stryka hela den skrynkliga gardinen (eller ja... båda förstås), och jag strök... ... och strök... ... ..... . . ... .. och strök.....  ..     ....      ...   och strök!  Alltså shit! Kändes som att jag strök en hel fotbollsplan, tog liksom aldrig slut...! Kan ju ha att göra med att man runt tolvslaget börjar bli lite otålig... :-/

Men självklart som alltid annars så blev resultatet alldeles enastående!

Morsan så här ser strukna julgardiner ut! Du kan komma över när som helst och gå en strykkurs hos mig, ta gärna med dig dina nystrukna och nymanglade skrynkelgardiner... :-D
Gardiner

Ja nu är det en blå lampa mitt i alltihopa, jag skulle vilja ha en röd skärm till den där. Men ja ja!

Sen är det ju det här med tiden, alltså nu sitter jag i soffan... När ska man ha tid och städa efter allt julpyntande, nu börjar det bli riktigt mycket skräp här. Snart måste man ju börja skära tid nånstans, jag har ju inte ens hunnit tända nåt adventsljus än. Som ni ser på bilden så har jag varken fått upp ljusstake eller stjärna heller! Hmm... Det blir till att skära ner på jobbet, jag får börja jobba halvtid... Jag har viktigare saker för mig, man blir bara förvirrad!

Hälge


Go´natt med er!

Kristian  *Knäcker en must*
#Förkyld har man blivit oxå!#

Love IKEA!

Tjohooo!!! Nu har vi nästan säkrat våran andra plats, vi slog Vikingarna idag med 5-3...! Weeiii! Nu är vi riktigt nära slutspel!



Idag tog vi oss till sist till IKEA, jag skulle ju köpa julgardiner vilket jag oxå gjorde. Slutnotan hamnade på 1246:-... För ett par jäkla julgardiner!!!

Vad som är så roligt med IKEA är att även fast man plockar på sig en massa onödig skit, som man inte hade en aning om att man behövde. Så att notan blir fem gånger högre än beräknat, så är man ändå lika nöjd och glad när man går där ifrån... :-) På hur många andra ställen känner man så igentligen?!?

Men vad jag gillar mest på IKEA är ju självklart fyndhörnan, som nu visserligen var väldigt tanig. Vi skulle titta efter ett par schyssta luckor, eller skivor för att bygga hylla hemma hos Kaj. Samtidigt som jag rev och plockade bland hyllplan till Kaj, så hittade jag självklart en massa godis som jag själv inte kunde låta bli. Bl.a hittade jag en så jäkla schysst rostfri hylla, som skulle kunna bli ett grymt tvåmans väggbord. Men av någon anledning glömde jag den i all förvirring, jag åtog mig nämligen att springa och hämta konsoller till Kaj´s hyllor.

Trots att man borde ha hela IKEA-ritningen i huvudet, lyckades jag ändå gå vilse och hamnade bland kastruller och skärbrädor... Och när jag kom tillbaka till fyndhörnan, så var det i stället en aluminiumdörr med frostat glas som log mig rätt i ansiktet. Jag kunde givetvis inte lämna den ensam efter ett sådant mottagande, jag köpte den givetvis med en ambision att göra en tavla av den.

Och med röd modellflygsfilm, tejp och en ljusslinga med stjärnor (som jag av en slump fick med mig precis vid kassan) så blev det faktiskt en riktigt mysig jultavla... Ser inte hallen ganska mysig ut? (Gör sig inte riktigt rättvisa på foto, ni får komma över på glögg och titta på den IRL i stället :-))

Jultavlan!

Nu var ju tanken att jag skulle julpynta hela lägenheten, men efter att tavlan blivit klar så fanns inte mer tid till annat än beundran. Stog jättelänge i hallen och bara myste...

Jag har visserligen hunnit placerat ut en hel del av de hundratal ljus jag också köpte, trots att jag försökt intala mig själv om att mina 250 st. ljus jag redan hade faktiskt räcker. :-/

Och hade jag haft lite tid över innan jag totalkrashade i soffan, så borde jag nog ägnat ett par sekunder åt att röja upp allt skräp man oxå får med  sig hem. Det ska ju vara papper och plast på precis allting, som just nu klär golvet i köket och delar av köksbordet...!

Hälge



Kristian  *IKEA-lycklig*

Domar-agg!

Aaah! Vi hann inte till IKEA idag, dom stängde ju klockan 18. Jag skulle ju till Hovet och kolla DIF, så vi kom ju inte fram förän prick 18... Jaja, vi svängde förbi ICA MAXI istället och köpte en chokladkalender (Bl.a.).


Ja shit alltså! Jag kan ju förklara varför DIF ligger under kvalstrecket, och det beror inte alla gånger på att dom varit sämre. Jag är vanligtvis så ödmjuk och förstående mot dommarna, alla domare felar ju då och då. Men det brukar ju jämna ut sig mellan lagen, men dom senaste tre hemmamatcherna har varit helt galna. Jag sitter verkligen och gapar av förvåning, över vilken katastrofalt låg nivå det är på svenska hockeyförbundet domarkår...! Tre matcher har dom direkt avgjort matchen  i slutminuterna.

Jag vet inte om det beror på att dessa två domare inte gillar DIF (Rådbjär och Andersson), eller om det är pengar inblandade...?!? Andersson var den som stog för avgörandet idag.
Det var en riktigt jämn match med många chanser åt båda håll, och en hel del tveksamma domslut. Både när Rådbjär och Andersson dömer så blir det en hel del DIF utvisningar, många helt korrekta, Men sista halvan av tredje perioden, så döms aldrig några utvisningar för motståndarlagens liknande förseelser. Tycker inte att det gör så mycket om domaren höjer nivån i slutet av matchen, men det måste vara samma bedömning åt båda håll!

I alla fall... Det tragiska i dag var ju Anderssons sedvanliga direkta felbedömningar i slutet av tredje, med ett par minuter kvar skapar DIF ett bra tryck för att få med sig välbehövliga tre poäng idag. Henriksson (Färjestads målvakt) fick ett skott på sig som han inte lyckades hålla, som studsade ett par gånger i handsen och rann ut till en DIF-anfallare. Då blåser idioten för blockering!!! Hallå domarn, en blockering är når målisen håller fast pucken med kontroll!!! Efter någon minut kommer i alla fall 5-4 målet, Linkan slår in den i tom kasse efter en sidledspass. Nä...! Andersson som inte gärna vill förlora på sitt kryss på oddset, väljer att döma bort målet...?!? Ingen vet varför, speakern säger ingenting, domarn visar inget tecken bara att målet inte godkänns...! Jag har kollat referatet på Färjestads hemsida, där står det att det berodde på offside i målgården. Men på DIF´s hemsida trodde man att det berodde på handpassning... Med andra ord så vet INGEN varför åsnan dömde bort målet, inte ens domaren själv! Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta. Det måste ju vara straffbart för en domare att bestämma en match´s utgång?!?

För att verkligen se till att DIF inte ska få chansen att vinna i ordinarie speltid, så dömer även superidioten en DIF-utvisning för en klockren tackling. Axel mot axel på puckföraren, precis vad som står i regelboken. Och jag tror att det var någonstans här, som klacken började sjunga om domarens öde efter slutsignalen. Ni ska inte tro att klacken brukar vara aggressiva mot domaren, det brukar väl vara några lite oskyldiga sånger när dom inte håller med domaren. Men idag var det rena hot, och jag känner att efter tredje matchen med direkt avgörande felaktiga domslut så var det precis vad Andersson skulle ha...! Så där får man inte bete sig som domare!

Ni som inte tycker att det är så kul med hockeysnack, ska få en lite längre Hälge-strip i stället...
Hälge



Kristian *Druckit glögg*

2:a i serien!!!

Tänker inte skriva nån långis idag, för servern verkar ju en aningens överbelastad... Vill inte gärna sumpa ett 2 timmarsinlägg igen!

Jaha, det var ju meningen att vi skulle vinna igår! Men så som matchen blev så var vi jäkligt glada och lättade för oavgjort 6-6.
Nu ligger vi 2:a i serien! Tjohoo! Vinner vi i morgon, då har vi en riktigt stabil andraplats... 1:an SBD går inte att göra något åt, dom är obesegrade och riktigt jäkla bra.


Der är så grymt skönt att det är helg!!! Dessutom är det ju adventshelg, så nu ska väl jag oxå börja julpynta som alla mina blogging-vänner tjuvstartade med i veckan...


Hälge


Idag ska jag till IKEA och köpa julgardiner! :-) Sen ska vi till fyndhörnan, för vi ska bygga hylla hemma hos Kaj. Tanken var att vi skulle begränsa våra inköp för att få stå i snabbkassan, men man vet ju hur det brukar bli... :-/



Kram på er!

Kristian *Slappar*

Ps. Ska väl tillägga att jag slog mitt all time high igår, med unika besökare. Tack allihopa, ni är underbara!

Lucköppning!!! Weeiii!

Nu får man öppna första luckan i julkalendern... Tjohoo!!! Ååh vad spännande!

Verkar vara hett att kolla hur man ligger till på "most important blogger´s" -listan, men vart hittar man den?!? Man vill ju hålla ett litet öga för att se om man är nå het eller inte... :-P

Alltså idag var oxå en sån här kanondag att åka hoj egentligen, men jag hann inte med idag. Skulle ju iväg och förlora mina pengar (eller ja... bankens pengar) på poker, usch det kändes fel redan från början. Redan första handen kände jag att det här är ingen pokerdag, åkte oxå ut som försteman... :-/
Kändes inte ens speciellt hårt, märkligt det där.

Jaja! Jag utnämde mig själv som ansvarig för pokerklockan i stället, inte för att någon skulle kunna missa den på en 42" plasma men ändå... :-P När jag tröttnat på mina åtaganden så lånade jag Hasses Porsche och tog en liten åktur i stället, nu när jag ju inte hann åka någon hoj idag. När jag lämnade tillbaka nyckeln så erkände han att han var lite orolig för att låna ut den idag. Är ju lite snorigt på gatorna när det är blött och lövigt, och den vill ju gärna släppa bak om man inte är försiktig... Men jag kör ju SÅÅÅ lugnt och försiktigt, så han hade ju inget att oroa sig för! :-)




Jaha! Så satte man ju sig för att kolla på Philly - Nashville, som blev en riktigt jämn kamp. När Umberger kvitterade med 6,5 minut kvar, då kändes det riktigt bra. Och jag såg fram emot en riktigt spännande avslutning, ja... ända tills Ratje skänker bort pucken till en helt fri Erat som gör 3-2!
Amen shit alltså! Försöker sig på en idiotkrosspass i egen zon nere ifrån sarghörnet, värsta nybörjarmissen. Vad tänker han med?!? Philly skulle verkligen behöva se över sina backar, varför har man gjort sig av med Kim Johnsson!?! Helt obegripligt...!

Så kan det vara, skit samma!

Nu har jag i alla fall fått tillbaka min älskade lilla Wilma!!! Hon har varit i Linköping i en hel vecka... nästan! Nu ligger hon och snosar i sin mysiga bädd, och tänker inte lämna världens bästa husse...

Hälge


Kristian *Äter godis*